Het gebruik van afbeeldingen op uw website
02 januari 2021 
9 min. leestijd

Het gebruik van afbeeldingen op uw website

Tips voor het gebruik van foto’s en afbeeldingen in webdesign

Laten we een oud cliché updaten:

Als plaatje zegt meer dan duizend woorden ...
Een plaatje op uw site geeft meer dan duizend klikken ....

Natuurlijk is het maar beeld(!)spraak.   

Het gebruik van afbeeldingen bij het ontwerpen van websites is één van de eenvoudigste dingen die u kunt doen om uw website populairder te maken, zowel bij gebruikers als bij zoekmachines.

Er zijn meerdere redenen om afbeeldingen op uw website te gebruiken.

Afbeeldingen en grafieken kunnen:

 • maken uw site aantrekkelijker
 • trekken de aandacht van de bezoeker
 • uw SEO verbeteren
 • helpen uw bedrijf te 'branden'  (merkbekendheid)
 • meer gebruikers betrokkenheid creëen.

Uiteindelijk presteert een aantrekkelijkere website gewoon beter.

Afbeeldingen werken natuurlijk alleen als u ze op de juiste manier gebruikt, en we bespreken hieronder de beste toepassingen. Maar laten we eerst eens kijken waarom u überhaupt foto’s en afbeeldingen wilt gebruiken.

Waarom afbeeldingen op uw website gebruiken ?

Let goed op wanneer u op internet surft. U zult bijna nooit een website zien die geen afbeeldingen gebruikt. En als u er toch een tegenkomt, is het waarschijnlijk een oude site. 

En u zult waarschijnlijk niet geneigd worden om daar veel tijd door te brengen.

Geen enkele webdesigner die zijn zout waard is, zal ooit geschreven inhoud publiceren zonder afbeeldingen en grafieken op te nemen om de tekst op te splitsen.

Een lange, scrollende pagina met geschreven woorden zonder onderbrekingen wordt niet erg vleiend een ‘tekstmuur’ genoemd en niemand leest ze graag. 

muur

Maar we voegen niet alleen afbeeldingen toe aan websites omdat ze er mooi uitzien (hoewel ze dat wel doen). Door afbeeldingen effectief op een website te gebruiken, kunnen de prestaties ervan drastisch verbeteren.

Hier zijn drie belangrijke redenen om afbeeldingen te gebruiken bij het ontwerpen van websites:

1. Afbeeldingen op uw website kunnen uw SEO verbeteren

Als u veel verkeer van goede kwaliteit naar uw website wilt, heeft u twee opties:

a) U kunt duizenden dollars uitgeven aan advertenties, of

b) u kunt goede SEO doen. En het opnemen van goede afbeeldingen is een belangrijk onderdeel van goede SEO.

Zoekmachineoptimalisatie, of ‘SEO’, is het optimaliseren van uw website voor zoekmachines.

U wilt het Google (en andere zoekmachines) zo gemakkelijk mogelijk maken om te begrijpen waar uw website over gaat, zodat ze het aan relevante gebruikers kunnen laten zien. Hoe beter uw site is geoptimaliseerd voor zoekmachines, hoe groter de kans dat u bovenaan de zoekresultaten verschijnt – en hoe groter de kans dat klanten u zullen vinden.

Google Robot software

Onthoud dat Google slechts een robot is

Het scant uw site en zoekt naar bepaalde statistieken zoals tags, koppen en geschreven inhoud om te begrijpen waar uw bedrijf voor staat. Wanneer het uw site scant, kijkt het ook naar afbeeldingen, daarom kunnen goede, geoptimaliseerde afbeeldingen uw algehele SEO helpen.

Voorbeeld: inhoud met afbeeldingen krijgt 94% meer weergaven dan inhoud zonder afbeeldingen. Dus als u meer bezoekers wilt, moet u meer foto’s op uw website plaatsen.

Dit werkt natuurlijk alleen als u relevante afbeeldingen gebruikt en de best practices volgt, die we hieronder zullen bespreken.

 

2. Afbeeldingen kunnen helpen bij de branding van uw bedrijf

De juiste afbeeldingen kunnen uw merk tot leven brengen op een manier die tekst gewoon niet kan. Neurowetenschappers hebben ontdekt dat we beelden die binnen 13 milliseconden worden gezien, kunnen identificeren. Dat is zoveel sneller dan een oogwenk. Wanneer u aantrekkelijke afbeeldingen op uw website gebruikt, begint een bezoeker uw merk meteen te begrijpen.

Als u geen tijd hebt besteed aan het ontwikkelen van uw merk, bekijk dan mijn tips voor het creëren van een unieke merkidentiteit.

En als u tijd heeft besteed aan het ontwikkelen van uw merk, maak er dan gebruik van! U wilt niet dat uw logo ongezien op visitekaartjes blijft staan. Zorg ervoor dat mensen meteen contact met u opnemen, waar ze u ook vinden.

Door bijvoorbeeld een boeiend beeld van een krachtige zakenvrouw bovenaan hun website te gebruiken, vestigt Douma Leadership onmiddellijk hun merk in de niche van vrouwelijk leiderschap.

U zou alle soorten visuele inhoud aan uw site moeten toevoegen, zodat mensen onmiddellijk contact kunnen maken met uw merk. Onthoud ook dat alle afbeeldingen die u op uw website gebruikt, ook op sociale media kunnen worden gebruikt. De beste afbeeldingen voor webcontent werken meestal ook uitstekend op andere platforms.

Dit betekent niet dat goede geschreven inhoud ook niet belangrijk is op uw website. Het betekent gewoon dat goede afbeeldingen een onmiddellijke en blijvende impact hebben.

3. Afbeeldingen houden gebruikers betrokken

Mensen zijn visuele wezens. We houden ervan om naar mooie en interessante dingen te kijken. Dit geldt vooral voor de 65% van de bevolking die visueel leren.

Het toevoegen van de juiste foto’s aan uw site is een van de gemakkelijkste dingen die u kunt doen om uw publiek te boeien. In feite zal ten minste 38% van de gebruikers gewoon stoppen met het bezoeken van een site als deze een onaantrekkelijke lay-out heeft.

Aan de andere kant ontdekte een onderzoek van BuzzSumo dat artikelen met een afbeelding die eens in de 75-100 woorden werd gebruikt, het dubbele aan aandacht op sociale media kregen als artikelen met minder afbeeldingen.

Mensen hebben het druk en de neiging om door websites te scannen. Door uw tekst op te splitsen met kortere alinea’s en afgewisseld met interessante foto’s en infographics, kunt u uw website toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken.

Uiteindelijk maken afbeeldingen uw site boeiender en visueel aantrekkelijker, wat betekent dat de kans groter is dat gebruikers langere tijd op uw website doorbrengen en u onthouden.

Als laatste opmerking: Google merkt hoe lang mensen een website gebruiken, en ze belonen boeiende inhoud. Dus als u afbeeldingen gebruikt om mensen langer op uw website te houden, verbeter u ook uw SEO.

Zandloper

Hoe u mensen langer op uw website kunt houden

Het is een simpele vergelijking: hoe meer tijd mensen op uw website doorbrengen, hoe groter de kans dat ze worden omgezet in een lead of verkoop.

Dus … houden uw websitebezoekers van wat ze zien wanneer ze op uw site terechtkomen, of verlaten ze het na een paar seconden?

Kiezen ze ervoor om iets van u te kopen of verlaten ze hun winkelwagentje voordat ze iets kopen?

Statistieken tonen aan dat een gemiddelde internetgebruiker slechts een paar seconden op een website doorbrengt voordat hij besluit om te blijven of te gaan. Dat betekent dat u niet veel tijd heeft om een goede eerste indruk te maken.

Lees meer op onze website.


Hoe u foto’s op uw website gebruikt

Uw website zal alleen de vruchten plukken van afbeeldingen als u ze op de juiste manier gebruikt. Hier volgen enkele praktische tips waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van foto’s en afbeeldingen in webdesign:

 • Houd uw foto’s relevant. Ze moeten overeenkomen met de tekst die ze illustreren. En maak gebruik van bijschriften wanneer u foto’s aan blogposts toevoegt.
 • Houd de bestandsgrootte van de afbeelding klein. Langzame laadtijden kunnen een negatieve invloed hebben op uw SEO en gebruikersbetrokkenheid. Het downloaden van afbeeldingen duurt langer dan tekst, dus te veel grote afbeeldingen kunnen uw site vertragen (vooral op mobiele apparaten). Dit betekent dat u uw afbeeldingen moet comprimeren, wat u kunt doen in Adobe Photoshop of met online afbeeldingscompressoren.
 • Label uw afbeeldingen op de juiste manier met voor zoekmachines geoptimaliseerde trefwoorden en woordgroepen. De bestandsnaam en de tags op uw afbeeldingen moeten beide worden gedaan met het oog op SEO.
 • Ga niet te ver met afbeeldingen. Slecht gemaakte afbeeldingen kunnen eruitzien als advertenties, waar mensen vaak overheen glijden.
 • Gebruik zoveel mogelijk afbeeldingen met echte mensen, omdat deze gebruikers kunnen helpen zich meer verbonden te voelen met uw site.
 • Moedig gebruikers aan om foto’s op hun eigen sociale platforms te delen.
 • Gebruik alleen uw eigen afbeeldingen, of afbeeldingen die u heeft gekocht en die u het recht heeft om deze te gebruiken. Geef waar nodig attributie.

Planning Webdesign

Gebruik zoveel mogelijk uw eigen foto’s

Afhankelijk van uw budget is dit echter niet altijd mogelijk. In dat geval moet u terugvallen op stockfoto’s, maar u moet ze oordeelkundig gebruiken. Probeer foto’s te kiezen die niet al te geënsceneerd of onrealistisch zijn.

Voor betaalde stockfoto’s maken we graag gebruik van DepositPhotos.com. U kunt bij Unsplash ook een mooi assortiment gratis foto’s vinden die gratis te gebruiken zijn, zonder naamsvermelding of toestemming, voor alle commerciële en niet-commerciële doeleinden.

Correct gebruik zijn foto’s één van de beste manieren om uw website te verbeteren. Maar als ze verkeerd worden gebruikt, maken ze uw ontwerp gemakkelijk onoverzichtelijk en vertragen ze uw site. Dit geldt met name als u niet bekend bent met de juiste best practices voor webdesign.

Mijn team helpt kleine bedrijven om online te gaan met website-ontwerp, branding, SEO en digitale marketing. En we zijn experts in het vinden van precies de juiste afbeeldingen.

Chat vandaag nog met ons om aan de slag te gaan met een professioneel SEO bureau.

Artikelbron: http://EzineArticles.com/10445749

Over de schrijver
Reactie plaatsen
02 januari 2021 
9 min. leestijd

Het gebruik van afbeeldingen op uw website

Tips voor het gebruik van foto’s en afbeeldingen in webdesign

Laten we een oud cliché updaten:

Als plaatje zegt meer dan duizend woorden ...
Een plaatje op uw site geeft meer dan duizend klikken ....

Natuurlijk is het maar beeld(!)spraak.   

Het gebruik van afbeeldingen bij het ontwerpen van websites is één van de eenvoudigste dingen die u kunt doen om uw website populairder te maken, zowel bij gebruikers als bij zoekmachines.

Er zijn meerdere redenen om afbeeldingen op uw website te gebruiken.

Afbeeldingen en grafieken kunnen:

 • maken uw site aantrekkelijker
 • trekken de aandacht van de bezoeker
 • uw SEO verbeteren
 • helpen uw bedrijf te 'branden'  (merkbekendheid)
 • meer gebruikers betrokkenheid creëen.

Uiteindelijk presteert een aantrekkelijkere website gewoon beter.

Afbeeldingen werken natuurlijk alleen als u ze op de juiste manier gebruikt, en we bespreken hieronder de beste toepassingen. Maar laten we eerst eens kijken waarom u überhaupt foto’s en afbeeldingen wilt gebruiken.

Waarom afbeeldingen op uw website gebruiken ?

Let goed op wanneer u op internet surft. U zult bijna nooit een website zien die geen afbeeldingen gebruikt. En als u er toch een tegenkomt, is het waarschijnlijk een oude site. 

En u zult waarschijnlijk niet geneigd worden om daar veel tijd door te brengen.

Geen enkele webdesigner die zijn zout waard is, zal ooit geschreven inhoud publiceren zonder afbeeldingen en grafieken op te nemen om de tekst op te splitsen.

Een lange, scrollende pagina met geschreven woorden zonder onderbrekingen wordt niet erg vleiend een ‘tekstmuur’ genoemd en niemand leest ze graag. 

muur

Maar we voegen niet alleen afbeeldingen toe aan websites omdat ze er mooi uitzien (hoewel ze dat wel doen). Door afbeeldingen effectief op een website te gebruiken, kunnen de prestaties ervan drastisch verbeteren.

Hier zijn drie belangrijke redenen om afbeeldingen te gebruiken bij het ontwerpen van websites:

1. Afbeeldingen op uw website kunnen uw SEO verbeteren

Als u veel verkeer van goede kwaliteit naar uw website wilt, heeft u twee opties:

a) U kunt duizenden dollars uitgeven aan advertenties, of

b) u kunt goede SEO doen. En het opnemen van goede afbeeldingen is een belangrijk onderdeel van goede SEO.

Zoekmachineoptimalisatie, of ‘SEO’, is het optimaliseren van uw website voor zoekmachines.

U wilt het Google (en andere zoekmachines) zo gemakkelijk mogelijk maken om te begrijpen waar uw website over gaat, zodat ze het aan relevante gebruikers kunnen laten zien. Hoe beter uw site is geoptimaliseerd voor zoekmachines, hoe groter de kans dat u bovenaan de zoekresultaten verschijnt – en hoe groter de kans dat klanten u zullen vinden.

Google Robot software

Onthoud dat Google slechts een robot is

Het scant uw site en zoekt naar bepaalde statistieken zoals tags, koppen en geschreven inhoud om te begrijpen waar uw bedrijf voor staat. Wanneer het uw site scant, kijkt het ook naar afbeeldingen, daarom kunnen goede, geoptimaliseerde afbeeldingen uw algehele SEO helpen.

Voorbeeld: inhoud met afbeeldingen krijgt 94% meer weergaven dan inhoud zonder afbeeldingen. Dus als u meer bezoekers wilt, moet u meer foto’s op uw website plaatsen.

Dit werkt natuurlijk alleen als u relevante afbeeldingen gebruikt en de best practices volgt, die we hieronder zullen bespreken.

 

2. Afbeeldingen kunnen helpen bij de branding van uw bedrijf

De juiste afbeeldingen kunnen uw merk tot leven brengen op een manier die tekst gewoon niet kan. Neurowetenschappers hebben ontdekt dat we beelden die binnen 13 milliseconden worden gezien, kunnen identificeren. Dat is zoveel sneller dan een oogwenk. Wanneer u aantrekkelijke afbeeldingen op uw website gebruikt, begint een bezoeker uw merk meteen te begrijpen.

Als u geen tijd hebt besteed aan het ontwikkelen van uw merk, bekijk dan mijn tips voor het creëren van een unieke merkidentiteit.

En als u tijd heeft besteed aan het ontwikkelen van uw merk, maak er dan gebruik van! U wilt niet dat uw logo ongezien op visitekaartjes blijft staan. Zorg ervoor dat mensen meteen contact met u opnemen, waar ze u ook vinden.

Door bijvoorbeeld een boeiend beeld van een krachtige zakenvrouw bovenaan hun website te gebruiken, vestigt Douma Leadership onmiddellijk hun merk in de niche van vrouwelijk leiderschap.

U zou alle soorten visuele inhoud aan uw site moeten toevoegen, zodat mensen onmiddellijk contact kunnen maken met uw merk. Onthoud ook dat alle afbeeldingen die u op uw website gebruikt, ook op sociale media kunnen worden gebruikt. De beste afbeeldingen voor webcontent werken meestal ook uitstekend op andere platforms.

Dit betekent niet dat goede geschreven inhoud ook niet belangrijk is op uw website. Het betekent gewoon dat goede afbeeldingen een onmiddellijke en blijvende impact hebben.

3. Afbeeldingen houden gebruikers betrokken

Mensen zijn visuele wezens. We houden ervan om naar mooie en interessante dingen te kijken. Dit geldt vooral voor de 65% van de bevolking die visueel leren.

Het toevoegen van de juiste foto’s aan uw site is een van de gemakkelijkste dingen die u kunt doen om uw publiek te boeien. In feite zal ten minste 38% van de gebruikers gewoon stoppen met het bezoeken van een site als deze een onaantrekkelijke lay-out heeft.

Aan de andere kant ontdekte een onderzoek van BuzzSumo dat artikelen met een afbeelding die eens in de 75-100 woorden werd gebruikt, het dubbele aan aandacht op sociale media kregen als artikelen met minder afbeeldingen.

Mensen hebben het druk en de neiging om door websites te scannen. Door uw tekst op te splitsen met kortere alinea’s en afgewisseld met interessante foto’s en infographics, kunt u uw website toegankelijker en gebruiksvriendelijker maken.

Uiteindelijk maken afbeeldingen uw site boeiender en visueel aantrekkelijker, wat betekent dat de kans groter is dat gebruikers langere tijd op uw website doorbrengen en u onthouden.

Als laatste opmerking: Google merkt hoe lang mensen een website gebruiken, en ze belonen boeiende inhoud. Dus als u afbeeldingen gebruikt om mensen langer op uw website te houden, verbeter u ook uw SEO.

Zandloper

Hoe u mensen langer op uw website kunt houden

Het is een simpele vergelijking: hoe meer tijd mensen op uw website doorbrengen, hoe groter de kans dat ze worden omgezet in een lead of verkoop.

Dus … houden uw websitebezoekers van wat ze zien wanneer ze op uw site terechtkomen, of verlaten ze het na een paar seconden?

Kiezen ze ervoor om iets van u te kopen of verlaten ze hun winkelwagentje voordat ze iets kopen?

Statistieken tonen aan dat een gemiddelde internetgebruiker slechts een paar seconden op een website doorbrengt voordat hij besluit om te blijven of te gaan. Dat betekent dat u niet veel tijd heeft om een goede eerste indruk te maken.

Lees meer op onze website.


Hoe u foto’s op uw website gebruikt

Uw website zal alleen de vruchten plukken van afbeeldingen als u ze op de juiste manier gebruikt. Hier volgen enkele praktische tips waarmee u rekening moet houden bij het gebruik van foto’s en afbeeldingen in webdesign:

 • Houd uw foto’s relevant. Ze moeten overeenkomen met de tekst die ze illustreren. En maak gebruik van bijschriften wanneer u foto’s aan blogposts toevoegt.
 • Houd de bestandsgrootte van de afbeelding klein. Langzame laadtijden kunnen een negatieve invloed hebben op uw SEO en gebruikersbetrokkenheid. Het downloaden van afbeeldingen duurt langer dan tekst, dus te veel grote afbeeldingen kunnen uw site vertragen (vooral op mobiele apparaten). Dit betekent dat u uw afbeeldingen moet comprimeren, wat u kunt doen in Adobe Photoshop of met online afbeeldingscompressoren.
 • Label uw afbeeldingen op de juiste manier met voor zoekmachines geoptimaliseerde trefwoorden en woordgroepen. De bestandsnaam en de tags op uw afbeeldingen moeten beide worden gedaan met het oog op SEO.
 • Ga niet te ver met afbeeldingen. Slecht gemaakte afbeeldingen kunnen eruitzien als advertenties, waar mensen vaak overheen glijden.
 • Gebruik zoveel mogelijk afbeeldingen met echte mensen, omdat deze gebruikers kunnen helpen zich meer verbonden te voelen met uw site.
 • Moedig gebruikers aan om foto’s op hun eigen sociale platforms te delen.
 • Gebruik alleen uw eigen afbeeldingen, of afbeeldingen die u heeft gekocht en die u het recht heeft om deze te gebruiken. Geef waar nodig attributie.

Planning Webdesign

Gebruik zoveel mogelijk uw eigen foto’s

Afhankelijk van uw budget is dit echter niet altijd mogelijk. In dat geval moet u terugvallen op stockfoto’s, maar u moet ze oordeelkundig gebruiken. Probeer foto’s te kiezen die niet al te geënsceneerd of onrealistisch zijn.

Voor betaalde stockfoto’s maken we graag gebruik van DepositPhotos.com. U kunt bij Unsplash ook een mooi assortiment gratis foto’s vinden die gratis te gebruiken zijn, zonder naamsvermelding of toestemming, voor alle commerciële en niet-commerciële doeleinden.

Correct gebruik zijn foto’s één van de beste manieren om uw website te verbeteren. Maar als ze verkeerd worden gebruikt, maken ze uw ontwerp gemakkelijk onoverzichtelijk en vertragen ze uw site. Dit geldt met name als u niet bekend bent met de juiste best practices voor webdesign.

Mijn team helpt kleine bedrijven om online te gaan met website-ontwerp, branding, SEO en digitale marketing. En we zijn experts in het vinden van precies de juiste afbeeldingen.

Chat vandaag nog met ons om aan de slag te gaan met een professioneel SEO bureau.

Artikelbron: http://EzineArticles.com/10445749

Over de schrijver
Reactie plaatsen